Vektis prestatiecodes Omschrijving Prijs Opmerkingen
196220 Lactatiekundig consult aan huis € 135,- Duurt ongeveer 75 tot 90 minuten
- Vervolgens per kwartier € 25,-
- Toeslag zon- en feestdagen € 20,-
- Extra vervolg consult € 80,- Duurt ongeveer 60 minuten
Consult tijdens de zwangerschap € 80,- Duurt ongeveer 60 minuten
196219 Telefonisch consult € 45,- Per half uur (Er wordt minimaal een half uur gefactureerd)
Verhuur borstkolf Ardo Bellis per dag € 2,50 Bijkomende eenmalige kosten: dubbele afkolfset (ong. € 40,-)
Parkeerkosten bij consult aan huis Eventuele parkeerkosten worden in rekening gebracht
Voorlichtingsavond Borstvoeding € 27,50 Zwangere en partner

Na elk consult ontvang je van mij per e-mail een verslag. Hierin staan mijn observaties beschreven en alle tips en adviezen zoals we besproken hebben tijdens het consult. Dit is een beveiligd bericht. Je ontvangt een code waarna je het het verslag kunt lezen. Je ontvangt dan ook de factuur voor het consult per e-mail, in deze e-mail vind je een link om de betaling per iDEAL te voldoen. Het bedrag kan uiteraard ook gewoon via de bank overgeboekt worden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de betaling hiervan.  Je kunt deze factuur eventueel zelf declareren bij je zorgverzekeraar.

Tot 14 dagen na het consult kan ik je vragen beantwoorden, daarna is het uiteraard mogelijk om een vervolg consult aan te vragen.

U kunt ook veel antwoorden vinden op www.bortsvoeding.com


Vergoeding door de zorgverzekering

Het is goed om alvorens een lactatiekundige te raadplegen in te informeren bij uw ziektekostenverzekeraar of lactatiekundige zorgt wordt vergoedt. Vaak bij de aanvullende pakketten ontvangt u een vergoeding.

Soms is een verwijzing van de verloskundige of huisarts nodig om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Klik hier om op de website te kijken van Zorgwijzer bij de lijst van vergoedingen of u lactatiekundige zorg verzekerd krijgt.

Irma van der Meulen Lactatiekundige is lid van de NVL (Nederlandse Verzekering Lactatiekundigen) en bij de VSBB (vereniging specialisten borstvoeding en babybegeleiding).

 

Bij een aanvullende verzekering ontvangt u vaak deels een vergoeding voor de aanschaf van een kolf.

Let er wel op dat de zorgverzekeraar kan eisen dat de kolf wordt gekocht bij een lactatiekundige praktijk en niet bij overige winkels of via internet. Dit is soms de eis van sommige verzekeraars omdat u dan de juiste en volledige informatie ontvangt over het gebruik van uw kolf.